loader

Κάθε πρόσωπο έχει μία φυσική δυνατότητα ομορφιάς. Αυτήν ακριβώς θέλω να αναδείξω στο μέγιστο βαθμό λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή. Ο βαθμός γήρανσης είναι διαφορετικός για όλους τους ανθρώπους και εξαρτάται από πολλούς παράγοντες που σχετίζονται με την κληρονομικότητα και τον τρόπο ζωής. Η θέση των δοντιών και του φατνιακού οστού που τα στηρίζει επιδρούν στην ισορροπία του προσώπου και των λειτουργιών του. Η ορθοδοντική τοποθετώντας τα δόντια σας στη σωστή θέση μπορεί να εξαλείψει συνθήκες πρόωρης γήρανσης διευκολύνοντας την αναπνοή και την μάσηση και πετυχαίνοντας ορθή στάση της κεφαλής και του σώματος. Υπάρχει ορατή ανανέωση του προσώπου ακόμη και στις νεαρές ηλικίες. Απαλύνονται οι ρυτίδες μεταξύ μύτης και άνω χείλους (ρινοχειλικές αύλακες), ομαλοποιούνται οι χειλικές αύλακες στις γωνίες του στόματος και η γενειοχειλική αύλακα. Οι μύες του προσώπου απεγκλωβίζονται και λειτουργούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους για αρμονικότερη εμφάνιση και έκφραση. Η ψυχολογική αυτοπεποίθηση αυξάνει γιατί αντιλαμβανόμαστε τον εαυτό μας βελτιωμένο αλλά νιώθουμε και τους γύρω μας να έχουν καλύτερη εικόνα για εμάς. Αποκτούμε εξοικείωση με το στόμα μας και συνηθίζουμε να το φροντίζουμε καλύτερα με συνολικά οφέλη για την υγεία μας. Αποκτούμε δυναμικό χαμόγελο, άφοβη έκφραση χαράς. Όχι απλώς ίσια δόντια αφύσικα και άχαρα τοποθετημένα.

Οι άνθρωποι είμαστε από τη φύση μας φυσιογνωμιστές. Το αρμονικό πρόσωπο εντυπωσιάζει τους γύρω μας πριν καν μιλήσουμε ή χαμογελάσουμε. Το ωραίο χαμόγελο συμπληρώνει την εικόνα του προσώπου.

Τι εννοούμε όταν λέμε προϋποθέσεις νεότητας με την φυσιοπλαστική προσώπου; Αν μείνει αθεράπευτη για παράδειγμα η νεανική κύφωση δημιουργεί προϋποθέσεις γήρατος. (όψη και βάδισμα ηλικιωμένου, προδιάθεση για αναπνευστικές δυσκολίες, παθήσεις της μέσης κτλ). Έτσι ακριβώς και σε ένα νεαρό άτομο ορισμένα χαρακτηριστικά του προσώπου, (σωστές διαστάσεις και συμμετρία) εάν δεν διορθωθούν προδιαθέτουν σε γεροντική εμφάνιση.

Η κατακόρυφη διάσταση του προσώπου είναι η απόσταση της άκρης της μύτης από την άκρη του πιγουνιού. Όσο περνούν τα χρόνια η απόσταση αυτή μειώνεται. Παιδιά, νεαροί και ενήλικες που έχουν βαθιά δήξη(υπερκάλυψη των κάτω δοντιών από τα πάνω σε ποσοστό μεγαλύτερο του 50% ) εμφανίζονται πιο ηλικιωμένοι από την πραγματική τους ηλικία. Η ανόρθωση της κατακόρυφης διάστασης εξομαλύνει την έντονη γενειοχειλική αύλακα και σε πολλές περιπτώσεις περιορίζει το διπλοσάγονο δίνοντας έτσι νεώτερη εμφάνιση στο πρόσωπο.

Η απόκλιση που έχουν τα άνω πρόσθια δόντια είναι πολύ σημαντική για τη στήριξη του άνω χείλους (Ρινοχειλική γωνία). Αν η στήριξη αυτή είναι σωστή το άνω χείλος έχει ευχάριστη και νεανική εμφάνιση ένα ακόμη αισθητικό αποτέλεσμα που μπορεί να προκύψει από τη σωστή ορθοδοντική θεραπεία.

Στον προγναθισμό της κάτω γνάθου η εμφάνιση των κάτω δοντιών κατά την ομιλία και το χαμόγελο δίνουν στο πρόσωπο μια πιο γεροντική όψη. Με την κατάλληλη ορθοδοντική θεραπεία υπάρχει βελτίωση, κυριολεκτικά μεταμόρφωση του προσώπου.

Η προσέγγιση μας σε αντίθεση με την παραδοσιακή ορθοδοντική δεν εστιάζει κυρίως στα δόντια και την περιοχή του στόματος αλλά εξετάζει όλες τις αισθητικές αντιγηραντικές δυνατότητες του προσώπου στο μέγιστο βαθμό τους. Η ισορροπία των μυών του στόματος και του προσώπου επηρεάζεται από τη θέση των οστών του προσώπου και αυτά επηρεάζονται με τη σειρά τους από τη θέση των δοντιών. Όταν υπάρξει ισορροπία η μάσηση, η κατάποση, η φώνηση και η αναπνοή λειτουργούν απρόσκοπτα.

Και όλα αυτά συμμαχώντας με τις φυσιολογικές ανταποκρίσεις και δυνατότητες του οργανισμού χωρίς χειρουργικές επεμβάσεις, φάρμακα ή χημικές ουσίες. Η θεραπεία μας είναι εντελώς ανώδυνη, σταδιακή και με μόνιμα αποτελέσματα ‘δεν χρειάζεται επανάληψη ανά τρίμηνο, εξάμηνο κτλ. Μαζί με ένα ωραίο χαμόγελο δίνουμε νεανική όψη στο πρόσωπο αξιοποιώντας με φυσικό τρόπο τις αρμονικές του δυνατότητες.