Εδώ βλέπουμε την βελτίωση του χαμόγελου της ασθενούς μετά από 18 μήνες ορθοδοντικής θεραπείας. Το χαμόγελο έγινε πιο πλατύ και τα ούλα στο πλάι (Α) (Β) δεν φαίνονται μετά την θεραπεία. Ο πάνω φραγμός διευρύνθηκε .

 

 

 

Εδώ βλέπουμε την βελτίωση του χαμόγελου της ασθενούς μετά από 20 μήνες ορθοδοντικής θεραπείας. Το χαμόγελο έγινε πιο πλατύ μετά από διεύρυνση του άνω φραγμού (Α)(Β).

Εδώ η ασθενής εκτός από αισθητικά είχε και σοβαρά περιοδοντικά προβλήματα. Το οστό που στήριζε τα δόντια λόγω της περιοδοντίτιδας είχε ελαττωθεί με συνέπεια τα πάνω και κάτω δόντια να έρθουν προς τα έξω και να δίνουν την εικόνα των πολύ έντονα πεταχτών χειλιών (Α) και (Γ). Το πιγούνι δεν φαινόταν (Β) και το κάτω χείλος παγιδεύοταν (Α) κατά το κλείσιμο του στόματος. Μετά από 24 μήνες ειδικής ορθοδοντικής θεραπείας (χωρίς εξαγωγές δοντιών) το προφίλ ευθυγραμμίστηκε τα χείλη, η μύτη και το πιγούνι ήρθαν σε αρμονία μεταξύ τους. Αν και η στη δεύτερη φωτογραφία η ασθενής είναι πέντε χρόνια αργότερα (τρία χρόνια μετά το τέλος της θεραπείας) δείχνει νεώτερη από πριν. Έσωσε τα δόντια της από προχωρημένη περιοδοντίτιδα βελτίωσε την αισθητική του προσώπου και λειτουργίες όπως η μάσηση, η κατάποση και η αναπνοή. Όλα αυτά έγιναν με ορθοδοντική θεραπεία και σε συνεργασία με ειδικό περιοδοντολόγο.