Σε αυτό το περιστατικό βλέπουμε την αλλαγή του προφίλ μετά από 18 μήνες ορθοδοντικής θεραπείας. Πιο συγκεκριμένα στο σημείο( Α) η θέση των κάτω δοντιών άλλαξε δείχνοντας ένα καλοσχηματισμένο κάτω χείλος και πιο έντονο πιγούνι. Η μύτη είναι λιγότερο εμφανής εφόσον το άνω χείλος έγινε πιο παχύ και ανορθωμένο (Γ) αλλά και το κάτω χείλος με το πιγούνι( Β) έχουν έρθει πιο μπροστά με συνέπεια την ευθυγράμμιση του προφίλ.
Η ρινοπαρειακή αύλακα στη βάση της μύτης και τα ζυγωματικά αλλά και οι αύλακες στις γωνίες του στόματος έχουν εξομαλυνθεί δίνοντας αισθητά νεώτερη όψη. Δεν έχει γίνει καμία χειρουργική επέμβαση ούτε έχει χρησιμοποιηθεί botox, υαλορουνικό οξύ ή κάτι παρόμοιο.
Έτσι η ασθενής μαζί με ένα φυσικό χαμόγελο και σωστή λειτουργία του στόματος πέτυχε και μία σημαντική βελτίωση του προσώπου με φυσικό μη επεμβατικό τρόπο στις δικές της αρμονικές δυνατότητες δείχνωντας νεώτερη.

 

 

Η ασθενής μετά από αόρατη ορθοδοντική θεραπεία 20 μηνών. Το προφίλ ευθυγραμμίστηκε το πιγούνι (Β) ήρθε πιο εμπρός και τα χείλη δεν προεξέχουν τόσο έντονα. Η ανόρθωση του άνω χείλους (Γ) είναι εμφανής δείχνοντας καλύτερα και πιο εκφραστικά το περίγραμμα του άνω χείλους. Στο κάτω χείλος έχουμε εξομάλυνση της έντονης γενειοχειλικής αύλακας (Α) που συμβάλλει στην αρμονική συσχέτιση των χειλιών με το πιγούνι και την μύτη.

 

 

Εδώ ο ασθενής παρουσιάστηκε με προγναθισμό της κάτω γνάθου. Μετά από 24 μήνες αόρατης ορθοδοντικής θεραπείας βλέπουμε ότι το κάτω χείλος (Α) δεν προεξέχει τόσο έντονα, ενώ το άνω χείλος(Γ) έχει έρθει πιο εμπρός με συνέπεια την ευθυγράμμιση του προφίλ. Στις ρινοπαρειακές αύλακες βλέπουμε το γέμισμα (Δ) πάνω από τη γωνία του στόματος από την μετατόπιση των άνω δοντιών προς τα εμπρός. Το πιγούνι (Β) δεν είναι πια τόσο έξω και ο ασθενής δείχνει νεώτερος.